I Like Foto Video

Experiente multimedia uimitoare cu videoproiectoare

Experiente multimedia uimitoare cu videoproiectoare

Daca iti doresti o experienta multimedia diferita, similara cu cea din salile de cinema, ar trebui sa iei in calcul achizitionarea unui videoproiector. Videoproiectoarele sunt echipamente care proiecteaza imagini cu ajutorul luminii puternice venite de la cea mai importanta componeta a unui sistem de video-proiectie si anume lampa videoproiectorului.

In functie de intensitatea luminoasa pe care o ofera, experienta multimedia pe care o traiesti poate fi una uimitoare. Este foarte important ca in momentul in care alegem un videoproiector sa fim atenti la intensitatea luminoasa pe care acesta este capabil sa o dezvolte. Cu cat intensitatea luminoasa este mai mare, experienta multimedia devine una deosebita. Pentru proiectoarele multimedia se recomanda o intensitate luminoasa mai mare de 4000 lumeni.

Alta caracteristica importanta a videoproiectoarelor este rezolutia, care ne indica numarul total de pixeli pe care videoproiectorul ii poate utiliza in procesul de redeare a imaginilor. Cu cat rezolutia este mai mare, acuratetea imaginii creste, se pot distinge mai bine detaliile.

Daca va intrebati ce este acela contrast trebuie sa stiti ca acesta reprezinta diferenta dintre cel mai luminos si cel mai intunecat pixel. O valoarea ridicata a contrastului va permite sa distingeti mai bine o varietate mare de nuante de culoare, astfel experienta multimedia creste semnificativ.

Dupa ce am stabilit principalele caracteristici ale unui videoproiector putem trece la partea de conectica. Aici avem doua tehnologii si anume, tehnologia analogica, definita de conectorul VGA(Video Graphics Array), care ofera o calitate buna a imaginii si tehnologia digitala definita de conectorul HDMI (Hight Definition Media Interface), care ofera o calitate superioara a imaginii.

In functie de preferintele fiecaruia trebuie sa stiti ca videoproiectoarele sunt capabile sa proiecteze imagini de diferite dimensiuni, respectand formatele de imagine 4:3 (imagine patrata), 16:9 (imagine dreptunghiulara).

Pentru a va bucura de o experienta mulimedia completa, trebuie sa luati in calcul si dimensiunea „ecranului” pe care videoproiectorul este capabil sa il genereze. In functie de distanta de proiectie dimensiunea imaginii proiectate poate fi mai mare sau mai mica. Crescand distanta de proiectie, creste si dimensiunea „ecranului”, insa se vor pierde din detalii, in cazul in care distanta de proiectie este mai mare decat distanta recomandata de producator, pentru asta este bine sa verificam inainte de achizitie distanta de proiectie maxim recomandata.

Pentru unii dintre voi durata de viata a lampii este un factor important, asa ca ar fi bine sa il luati in calcul la achizita videoproiectorului. In unele situatii pretul unei lampi poate ajunge si la 70% din valoarea videoproiectorului.

Acestea sunt caracteristicile de baza care trebuiesc luate in considerare la achizitionarea unui proiector. Vom continua experienta din domeniul videoproiectoarelor intr-o serie de articole care vor explica in detaliu fiecare caracteristica in parte, tipurile de videoproiectoare si vom analiza unele marci de videoproiectoare astfel incat sa aveti la dispozitie un ghid complet de achizitie.

Daca aveti sugestii si doriti sa contribuiti la creatia acestui ghid, asteptam comentariile voastre.

(N.N.)

I Like Foto Video

More in I Like Foto Video

paris_turn_25_05_16

Imagine spectaculoasă cu Turnul Eiffel lovit de fulger

florinMay 25, 2016
Selfie shoes

Selfie Shoes

florinOctober 7, 2015
DJI Inspire

DJI Inspire 1

florinOctober 7, 2015
eduard_gutescu_fotografie_front

Eduard Guţescu, fotograful dintre două lumi

florinSeptember 13, 2015
jvc_quad_prof_31_aug_15

JVC a lansat in Romania camerele video Quad Proof

florinAugust 31, 2015
LxMeter_31_aug_15

LxMeter – un exponometru pentru smartphone-uri

florinAugust 31, 2015
canon-CJ12ex4.3B-02-28-aug-15

Canon lansează un obiectiv unic!

florinAugust 28, 2015
foto_old_bucuresti_19_aug_15

Ziua mondială a fotografiei

florinAugust 19, 2015
fotografie_premiata_4_august_15

O fotografie făcută în România, premiată de National Geographic Traveler. Peste 17 mii de imagini, în competiţie

florinAugust 4, 2015