CulinArt

S-au inventat algele cu gust de bacon

S-au inventat algele cu gust de bacon

O echipă de oameni de știință de la Centrul de studii marine al Universității din Oregon (SUA) a reușit să creeze o algă care capătă gust de bacon când este cufundată în ulei. Ea a primit numele de ‘palmaria mollis’, relatează 7sur7.be.

Vegetarienii vor fi încântați de calitățile algei roșii cu proprietăți uimitoare. Creatorii ei susțin că alga este crocantă și ar avea un pronunțat gust de bacon când este prăjită. În schimb, când este crudă, ar avea o textură asemănătoare cu cauciucul. ‘Palmaria mollis’ este bogată în proteine, minerale, vitamine și antioxidanți.

Este de fapt derivată dintr-o altă algă ce se dezvoltă extrem de repede de-a lungul coastelor Pacificului și Atlanticului de 15 ani. ‘Palmaria este un superaliment, aportul ei nutrițional este de două ori mai ridicat decât ale verzei kale (varza creață)’, arată într-un comunicat Chuck Toombs, unul dintre cercetători. ‘Universitatea a dezvoltat acest tip de algă fiindcă poate fi cultivată și oferă ocazia creării unei noi industrii în Oregon’, adaugă el.

Ca de multe ori în lumea științifică, rezultatul experimentului nu a fost cel scontat. Cercetătorii intenționau inițial să creeze această algă pentru a hrăni un tip de scoici. Însă, după ce i-au văzut potențialul, și-au schimbat părerea. Descoperirea ar putea oferi o alternativă în plus industriei cărnii, criticată tot mai mult pentru impactul ei negativ asupra mediului. (T,F.)

CulinArt

More in CulinArt

foto_cafenele_proiect_01_oct_15

Cafenele cu produse în pragul expirării, deschise pentru a lupta împotriva risipei alimentare

florinOctober 1, 2015
tort-1-18-sep-15

Blueberry Cake

florinSeptember 18, 2015
salmon_pasta_18_sep_15

Salmon Pasta

florinSeptember 18, 2015
prajitura_afine_6_sep_15

Smart Dessert

florinSeptember 6, 2015
suc_de_catina_3_sep_15

Suc de Catina

florinSeptember 3, 2015
prajitura_3_sep_15

Apple and Walnut Cake !

florinSeptember 3, 2015
pate_linte_26_aug_15

Pate de linte

florinAugust 26, 2015
studiu_mancare_20_aug_15

Mâncarea poate părea mai bună dacă este servită cu tacâmuri rafinate

florinAugust 20, 2015
biscuit_tort_17_aug_15

Biscuit Cake

florinAugust 17, 2015