I Like News

Actualul val de refugiați este doar “vârful aisbergului”; va urma un aflux masiv și dinspre Irak

Actualul val de refugiați este doar “vârful aisbergului”; va urma un aflux masiv și dinspre Irak

Actualul aflux de refugiați care vin în Europa – ajuns la circa 8.000 de persoane pe zi – nu se va diminua, iar ceea ce vedem acum este doar “vârful aisbergului”, a atenționat vineri Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), avertizând totodată că, după valul masiv dinspre Siria, ar putea urma un altul dinspre Irak, consemnează agenția Reuters.

‘Nu văd (acest aflux) să se atenueze. Nu îl văd să se oprească. Lasă mai degrabă impresia că este vârful aisbergului’, a afirmat la Geneva, în timpul unei conferințe de presă, Amin Awad, coordonator regional al UNHCR.

La rândul său, Dominik Bartsch, coordonator umanitar al ONU în Irak, a declarat că în această țară — afectată în special de conflictul armat provocat de gruparea jihadistă Statul Islamic — circa zece milioane de persoane vor avea nevoie anul acesta de asistență umanitară, circa 3,2 milioane fiind deja populație dislocată. El a precizat că în prezent ONU se pregătește pentru exodul a circa o jumătate de milion de persoane din orașul Mosul, dacă trupele irakiene vor lansa o ofensivă pentru recucerirea acestei localități controlate în prezent de jihadiști.

Potrivit ultimelor date ale Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), numărul imigranților arabi, africani și asiatici ajunși anul acesta în Europa se apropie de o jumătate de milion, ei provenind în special din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan și numeroase state din Africa, precum Eritreea, Somalia, Sudan, Nigeria. După ce traversează Marea Mediterană cu ambarcațiuni precare puse la dispoziție de traficanți, imigranții intră în Europa în special prin Grecia și Italia, iar de acolo de obicei își continuă călătoria către vestul Europei, destinația lor preferată fiind Germania.

Dar ei au ajuns și până în Finlanda, unde în ultimele zile circa 500 de imigranți pe zi au trecut granița dinspre Suedia la Tornio, aproape de Cercul Polar. Un grup de câteva zeci de protestatari ostili sosirii imigranților au atacat cu pietre și petarde autobuzele cu care aceștia din urmă era transportați către centrele de primire.

(T.S.)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ilikemag/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
I Like News

More in I Like News

posturi_tv_actiune_17_oct_15

Prejudiciu de 1,5 milioane euro cauzat prin difuzarea unor posturi tv fără acordul acestora

florinOctober 17, 2015
securitate_cibernetica_16_oct_15

Numărul atacurilor informatice a crescut cu 38% într-un singur an la nivel mondial

florinOctober 16, 2015
EU_Swiss_border_post

Vrei sa pleci afara din tara? UE te poate trimite acasa mai repede decat poti crede!

Bogdan ToaderOctober 7, 2015
monopoly_joc_6_oct_15

Jocul “Monopoly – Here & Now”, care include și o reprezentare a Aeroportului “Henri Coandă”, disponibil în magazine

florinOctober 6, 2015
protest_air_france_05_oct_15

Protestul de la Air France devine violent; membri ai conducerii au fost agresați

florinOctober 5, 2015
imigranti_05_oct_15

630.000 de migranți, intrați ilegal în Europa de la începutul anului

florinOctober 5, 2015
atacuri_cibernetice_01_oct_15

Europol: Criminalitatea cibernetică, o amenințare tot mai mare

florinOctober 1, 2015
barack-obama-xi-jinping-25-sep-15

SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta împotriva pirateriei informatice

florinSeptember 25, 2015
refugiati_grecia_18_sep_15

Sute de refugiați au intrat în greva foamei la Edirne pentru a convinge autoritățile turce să îi lase să treacă granița în UE

florinSeptember 18, 2015