I Like News

Jocul “Monopoly – Here & Now”, care include și o reprezentare a Aeroportului “Henri Coandă”, disponibil în magazine

Jocul “Monopoly – Here & Now”, care include și o reprezentare a Aeroportului “Henri Coandă”, disponibil în magazine

Ediția celebrului joc “Monopoly” -“Here & Now”, care include și o reprezentare a Aeroportului “Henri Coandă” din Capitală, a fost lansată recent, la nivel mondial, informează un comunicat transmis AGERPRES.

O ilustrație a aeroportului de lângă București a fost inclusă în jocul Monopoly, ediția “Here & Now”, în urma unei campanii mondiale de votare organizate în perioada 13 februarie — 4 martie.

Provocarea lansată de Hasbro — firma creatoare și distribuitoare a jocului Monopoly — a strâns atunci mai mult de 4 milioane de voturi venite din partea fanilor din întreaga lume. Astfel, oameni din 182 de țări au intrat în joc și au votat unul dintre cele 80 de orașe înscrise în competiție. Lima și Hong Kong au fost orașele cu cel mai mare număr de voturi, în timp ce Bucureștiul s-a situat pe locul 21 în topul celor mai apreciate orașe din lume.

“Competiția a fost dificilă, iar faptul că am concurat cu orașe populare și țări mult mai mari decât România ne face să fim extrem de mândri de românii care s-au implicat în campania de votare. Ei au reușit să mențină Bucureștiul în Top 10 cele mai votate orașe din lume timp de două săptămâni și, la finalul competiției, să păstreze un loc pe tabla de joc Monopoly ‘Here & Now’ și pentru România”, a declarat Larisa Popescu, brand manager Hasbro, citată în comunicatul transmis presei.

Aeroportul “Henri Coandă” înlocuiește una dintre cele patru gări prezente pe tabla de joc “Monopoly” și are drept “vecini” ilustrații ale unor edificii din Hong Kong, New York, Londra, Moscova, Tokyo sau Sidney, se mai arată în comunicat.

În această nouă ediție “Monopoly”, odată ajunși pe spațiul dedicat unui aeroport, jucătorii pot călători spre orice destinație de pe tabla de joc, iar cartonașele din Cufărul Comunității au fost înlocuite de cartonașele “Here & Now”, care vin cu noi provocări.

De-a lungul timpului, jocul “Monopoly” s-a făcut remarcat prin edițiile speciale pe care le-a lansat. Cea mai scumpă versiune a acestui joc a fost creată pentru a sărbători un bijutier faimos din San Francisco, Sidney Mobell. Respectivul joc valora două milioane de dolari, având o tablă de joc din aur de 23 de karate și zaruri bătute cu diamante. De asemenea, în 1978, a fost realizată și o versiune din ciocolată a jocului “Monopoly”, vândută contra sumei de 600 de dolari.

În anul 2015, jocul a avut o ediție aniversară, “Monopoly 80”, care a reunit elemente definitorii ale celor opt decade de existență. (A.S.)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ilikemag/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
I Like News

More in I Like News

posturi_tv_actiune_17_oct_15

Prejudiciu de 1,5 milioane euro cauzat prin difuzarea unor posturi tv fără acordul acestora

florinOctober 17, 2015
securitate_cibernetica_16_oct_15

Numărul atacurilor informatice a crescut cu 38% într-un singur an la nivel mondial

florinOctober 16, 2015
EU_Swiss_border_post

Vrei sa pleci afara din tara? UE te poate trimite acasa mai repede decat poti crede!

Bogdan ToaderOctober 7, 2015
protest_air_france_05_oct_15

Protestul de la Air France devine violent; membri ai conducerii au fost agresați

florinOctober 5, 2015
imigranti_05_oct_15

630.000 de migranți, intrați ilegal în Europa de la începutul anului

florinOctober 5, 2015
atacuri_cibernetice_01_oct_15

Europol: Criminalitatea cibernetică, o amenințare tot mai mare

florinOctober 1, 2015
imigrant_studiu_26_sep_15

Actualul val de refugiați este doar “vârful aisbergului”; va urma un aflux masiv și dinspre Irak

florinSeptember 26, 2015
barack-obama-xi-jinping-25-sep-15

SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta împotriva pirateriei informatice

florinSeptember 25, 2015
refugiati_grecia_18_sep_15

Sute de refugiați au intrat în greva foamei la Edirne pentru a convinge autoritățile turce să îi lase să treacă granița în UE

florinSeptember 18, 2015