I Like News

Mii de imigranți înaintează către Uniunea Europeană prin Macedonia și Serbia

Mii de imigranți înaintează către Uniunea Europeană prin Macedonia și Serbia

Mii de imigranți, îndeosebi refugiați sirieni, traversau duminică Macedonia și Serbia în direcția Europei de Vest, relatează AFP.

După ce au fost reținute timp de mai multe zile la frontiera greco-macedoneană, peste 6.000 de persoane, potrivit cifrei Crucii Roșii locale, au ajuns de sâmbătă în sudul Serbiei.

În satul Miratovac, la frontiera sârbo-macedoneană, de imigranți s-au ocupat autoritățile locale și echipe ale Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR).

Într-o tabără formată din opt corturi mari, imigranților li s-au distribuit alimente. Sunt epuizați și mulți dintre ei au cerut îngrijiri medicale. Printre ei există numeroși copii și femei însărcinate.

Ei sunt apoi transferați cu autobuze în orașul vecin Presevo, unde li se eliberează documente care le permit să-și continue călătoria spre Belgrad și nordul Serbiei, la frontiera cu Ungaria, țară membră a Uniunii Europene.

Ungaria este pe cale de a construi un gard înalt de patru metri și lung de 175 de km la frontiera sa cu Serbia, pentru a-i împiedica pe imigranți să pătrundă pe teritoriul său.

Pe o altă rută de migrație către Europa, alte circa 4.400 de persoane au fost salvate de sâmbătă pe Marea Mediterană în cadrul unei vaste operațiuni, coordonată de paza de coastă italiană, în timp ce alte trei noi operațiuni de salvare au fost demarate duminică.

În Gevgelija, la frontiera greco-macedoneană, alte o mie de persoane așteptau duminică să plece cu trenul spre Serbia. Unii dintre imigranți negociau cu șoferii de taxi pentru a face drumul de circa 180 de km până în Serbia.

În cursul dimineții, circa 500 de persoane, potrivit poliției elene, au traversat granița greco-macedoneană prin zona ce separă orașul grec Idomeni de Gevgelija, unde mai multe mii de imigranți fuseseră reținuți de joi până sâmbătă.

Alți circa 400 de imigranți așteptau la mijlocul zilei permisiunea poliției macedonene de a trece frontiera.

Guvernul macedonean, care a acuzat autoritățile elene că-i îndreaptă în mod organizat pe imigranți către Macedonia, a afirmat că starea de urgență va fi în continuare în vigoare.

Guvernul macedonean a decretat joi stare de urgenta și a trimis în zona de frontieră forțe de poliție și armata pentru a stăvili afluxul de străini.

Traversarea frontierei a fost interzisă timp de 24 de ore. Numai in cursul zilei de sambata, in Macedonia, circa o mie de imigranti au rupt cordoanele de imigranti si au patruns cu forta pe teritoriul acestei tari.

O dată cu trecerea ultimului val, autoritățile macedonene au înregistrat intrarea pe teritoriul Macedoniei, începând din 19 iunie, 42.000 de imigranți, dintre care peste 7.000 de copii. (D.S.)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ilikemag/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
I Like News

More in I Like News

posturi_tv_actiune_17_oct_15

Prejudiciu de 1,5 milioane euro cauzat prin difuzarea unor posturi tv fără acordul acestora

florinOctober 17, 2015
securitate_cibernetica_16_oct_15

Numărul atacurilor informatice a crescut cu 38% într-un singur an la nivel mondial

florinOctober 16, 2015
EU_Swiss_border_post

Vrei sa pleci afara din tara? UE te poate trimite acasa mai repede decat poti crede!

Bogdan ToaderOctober 7, 2015
monopoly_joc_6_oct_15

Jocul “Monopoly – Here & Now”, care include și o reprezentare a Aeroportului “Henri Coandă”, disponibil în magazine

florinOctober 6, 2015
protest_air_france_05_oct_15

Protestul de la Air France devine violent; membri ai conducerii au fost agresați

florinOctober 5, 2015
imigranti_05_oct_15

630.000 de migranți, intrați ilegal în Europa de la începutul anului

florinOctober 5, 2015
atacuri_cibernetice_01_oct_15

Europol: Criminalitatea cibernetică, o amenințare tot mai mare

florinOctober 1, 2015
imigrant_studiu_26_sep_15

Actualul val de refugiați este doar “vârful aisbergului”; va urma un aflux masiv și dinspre Irak

florinSeptember 26, 2015
barack-obama-xi-jinping-25-sep-15

SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta împotriva pirateriei informatice

florinSeptember 25, 2015