I Like News

Prejudiciu de 1,5 milioane euro cauzat prin difuzarea unor posturi tv fără acordul acestora

Prejudiciu de 1,5 milioane euro cauzat prin difuzarea unor posturi tv fără acordul acestora

Un prejudiciu estimat până în prezent la aproximativ 1,5 milioane de euro a fost cauzat de patru persoane care, în perioada 2013-2015, ar fi creat mai multe pagini de internet și ar fi retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricționat, fără acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor, informează, sâmbătă, un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, în acest caz polițiștii au efectuat, pe 12 octombrie, percheziții în București la locuințele celor patru persoane și la sediile unor societății controlate de acestea.

“Pentru a comercializa dispozitivele speciale de recepție a acestor programe și pentru a încasa sume de bani de la abonați, aceștia ar fi înființat numeroase societăți atât în România, cât și în alte state. Cu ajutorul societăților înființate, ar fi disimulat tranzacțiile efectuate și ar fi ascuns veniturile obținute din aceste activități ilicite, mare parte din sumele obținute în acest mod fiind reinvestite. Cele patru persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea la dispoziția publicului de opere protejate (programe de televiziune) și de utilizare a unor mărci înregistrate fără consimțământul titularilor și spălare de bani”, precizează IGPR.

Pe de altă parte, se arată în comunicatul amintit, în perioada 9-15 octombrie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au constatat 102 infracțiuni economice, de comiterea cărora sunt bănuite 91 de persoane.

“Polițiștii au constatat 26 de infracțiuni de evaziune fiscală, 11 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 5 delapidări, 24 de înșelăciune, 14 uzuri de fals, 2 de fals material în înscrisuri oficiale, 2 de abuz în serviciu și câte o faptă la Legea 31/1990 privind societățile comerciale și constituire de grup infracțional organizat. De asemenea, polițiștii au constatat 2 infracțiuni privind complicitate la evaziune fiscală, câte o faptă de luare de mită, complicitate la înșelăciune, tentativă la înșelăciune, delapidare, bancrută frauduloasă, la Legea 8/1996 privind Drepturile de autor și 3 la Legea 656/2003 privind spălarea banilor”, adaugă sursa menționată. (A.S.)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ilikemag/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
I Like News

More in I Like News

securitate_cibernetica_16_oct_15

Numărul atacurilor informatice a crescut cu 38% într-un singur an la nivel mondial

florinOctober 16, 2015
EU_Swiss_border_post

Vrei sa pleci afara din tara? UE te poate trimite acasa mai repede decat poti crede!

Bogdan ToaderOctober 7, 2015
monopoly_joc_6_oct_15

Jocul “Monopoly – Here & Now”, care include și o reprezentare a Aeroportului “Henri Coandă”, disponibil în magazine

florinOctober 6, 2015
protest_air_france_05_oct_15

Protestul de la Air France devine violent; membri ai conducerii au fost agresați

florinOctober 5, 2015
imigranti_05_oct_15

630.000 de migranți, intrați ilegal în Europa de la începutul anului

florinOctober 5, 2015
atacuri_cibernetice_01_oct_15

Europol: Criminalitatea cibernetică, o amenințare tot mai mare

florinOctober 1, 2015
imigrant_studiu_26_sep_15

Actualul val de refugiați este doar “vârful aisbergului”; va urma un aflux masiv și dinspre Irak

florinSeptember 26, 2015
barack-obama-xi-jinping-25-sep-15

SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta împotriva pirateriei informatice

florinSeptember 25, 2015
refugiati_grecia_18_sep_15

Sute de refugiați au intrat în greva foamei la Edirne pentru a convinge autoritățile turce să îi lase să treacă granița în UE

florinSeptember 18, 2015