I Like News

“Vom lăsa imigranții să plece spre Anglia”, avertizează un deputat francez

“Vom lăsa imigranții să plece spre Anglia”, avertizează un deputat francez

Fostul ministru al muncii francez, Xavier Betrand, l-a amenințat pe premierul britanic David Cameron – într-un interviu acordat Journal de dimanche – că Franța ar putea “lăsa imigranții să plece” spre Anglia, relatează AFP.

Deputat al partidului de dreapta Republicanii, care este și candidat la președinția regiunii Nord-Pas-de-Calais-Picardie, unde se află portul Calais, îl acuză pe David Cameron că nu a “înțeles amploarea și gravitatea problemei” imigranților.

“Ultimele măsuri pe care le-a anunțat sunt decalate și derizorii.Dacă el continuă să nu propună nimic altceva, să lăsăm să plece imigranții și fie ca dl.Cameron să-și gestioneze politica în felul său, dar pe insula lui”, a estimat el.

Politica autorităților britanice a fost criticată, de asemenea, duminică și de primarul orașului port Calais, Natacha Bouchart, și ea membră a partidului Republicanii. “Calais este un oraș în Franța, nu în Marea Britanie și avem cu adevărat impresia că este dat”, a spus ea, adăugând “britanicii fac ce vor, cum vor, își pun legea lor la frontiera noastră și aceasta a devenit inacceptabil”.

“Eu sunt la fel de favorabilă bunei funcționări a echipamentelor noastre portuare și din tunel, dar când aud: ‘Dublați barierele, grilajele, câinii’, iar, în curând — de ce nu?—turnuri de pază, îmi vine rău”, a mai spus primarul Bouchart.

Potrivit ei, guvernul britanic trebuie să accepte să-și revizuiască rapid condițiile de primire, condițiile de control asupra muncii la negru și să deschidă o zonă de tranzit sau o tabără de refugiați pe teritoriul Marii Britanii pentru ca imigranții să fie filtrați de autoritățile acesteia.

Pentru Xavier Betrand, “nu e nevoie decât de câteva milioane în plus pentru a reglementa problema”. “Nu cerem pomană. Noi cerem reglementarea problemei. Trebuie să se înțeleagă bine că soluțiile amiabile, jumătățile de măsură nu vor mai rezolva nimic.Trebuie luat acest dosar pe de-a întregul”, a declarat deputatul francez.

Declarându-se de acord cu Natacha Bouchart, parlamentarul de Aisne amintește că din punct de vedere geografic “frontiera engleză se situează la Dover”, de partea cealaltă a Canalului Mânecii. “Noi am fost prea buni în cursul semnării acordurilor franco-britanice de la Touquet din 2003 să acceptăm ca frontiera să fie la Calais, doar cu un microajutor britanic”, a estimat el. “Dacă englezii nu vor să audă nimic, să înțeleagă nimic, dacă nu vor să-și asume partea în reglementarea acestui dosar, acordurile de la Touquet trebuie revizuite”, a opinat acesta.

“Englezii trebuie să-și schimbe regulile asupra muncii imigranților pentru că în Anglia, chiar dacă în teorie sunt necesare sute de documente, în realitate este posibil să se lucreze acolo fără acte și mulți patroni profită de situație pentru a-i plăti pe acești muncitori mai puțin”, a spus Xavier Betrand.

“Domnilor englezi, încetați dumping-ul vostru social și puneți ordine în reglementarea voastră a muncii ilegale! Trebuie absolut ca englezii să se miște sau altfel va trebui să deplasăm noi frontiera!”, a avertizat deputatul francez. (A.S.)

I Like News

More in I Like News

posturi_tv_actiune_17_oct_15

Prejudiciu de 1,5 milioane euro cauzat prin difuzarea unor posturi tv fără acordul acestora

florinOctober 17, 2015
securitate_cibernetica_16_oct_15

Numărul atacurilor informatice a crescut cu 38% într-un singur an la nivel mondial

florinOctober 16, 2015
EU_Swiss_border_post

Vrei sa pleci afara din tara? UE te poate trimite acasa mai repede decat poti crede!

Bogdan ToaderOctober 7, 2015
monopoly_joc_6_oct_15

Jocul “Monopoly – Here & Now”, care include și o reprezentare a Aeroportului “Henri Coandă”, disponibil în magazine

florinOctober 6, 2015
protest_air_france_05_oct_15

Protestul de la Air France devine violent; membri ai conducerii au fost agresați

florinOctober 5, 2015
imigranti_05_oct_15

630.000 de migranți, intrați ilegal în Europa de la începutul anului

florinOctober 5, 2015
atacuri_cibernetice_01_oct_15

Europol: Criminalitatea cibernetică, o amenințare tot mai mare

florinOctober 1, 2015
imigrant_studiu_26_sep_15

Actualul val de refugiați este doar “vârful aisbergului”; va urma un aflux masiv și dinspre Irak

florinSeptember 26, 2015
barack-obama-xi-jinping-25-sep-15

SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta împotriva pirateriei informatice

florinSeptember 25, 2015