I Like News

Vrei sa pleci afara din tara? UE te poate trimite acasa mai repede decat poti crede!

Vrei sa pleci afara din tara? UE te poate trimite acasa mai repede decat poti crede!

Statele Uniunii Europene își vor intensifica eforturile de repatriere a mii de imigranți care au fugit mai degrabă de sărăcie decât de război, accelerând expulzările și exercitând presiuni asupra țărilor lor de origine pentru a-i lua înapoi, potrivit unui document al UE, relatează miercuri agenția Reuters.

Confruntate cu cel mai mare aflux de imigranți din ultimele decenii, țările UE discută de luni de zile cum să reducă numărul imigranților proveniți din Africa, Orientul Mijlociu și Asia, care deseori iau calea periculoasă pe Marea Mediterană.

Statele s-au angajat să primească persoane care s-au refugiat din cauza conflictului sau a violențelor din țări precum Siria sau Eritreea, dar vor să abordeze problema afluxului de imigranți care au plecat din cauza sărăciei, și nu de război, din țara lor.

Într-o nouă încercare de a combate imigrația economică, miniștrii pentru politicile privind migrația se vor reuni joi la Luxemburg pentru a conveni măsuri având drept scop descurajarea imigrației ilegale.

”UE și statele sale membre trebuie să facă mai mult în ce privește returnarea (imigranților). Procentul mare de returnări ar trebui să reprezinte un factor descurajator pentru imigrația ilegală”, se afirmă în proiectul documentului cu concluzii ale reuniunii.

Până în prezent, țările UE au expulzat mai puțin de 40 % dintre imigranții care se află ilegal pe teritoriul lor, potrivit unor date ale Comisiei Europene. Sute de mii de persoane ale căror cereri de azil au fost respinse rămân în Europa în fiecare an sau nu se întorc în țara lor după ce le-a expirat viza.

Documentul, consultat de Reuters, recomandă ”detenția ca măsură legitimă în ultimă instanță” și face apel la statele membre să procedeze la o întărire a capacității lor de detenție pentru a se asigura că imigranții ilegali nu vor dispărea înainte să fie expulzați.

Potrivit documentului, miniștrii doresc, de asemenea, să întărească rolul agenției de control al frontierelor UE, Frontex, în expulzarea imigranților.

În 2014, Frontex a organizat expulzarea doar în cazul a 3.000 de persoane. Numărul ar putea crește substanțial după introducerea noilor măsuri, pentru a ajuta autoritățile naționale să organizeze curse aeriene și să obțină documente de călătorie din țările de origine ale persoanelor expulzate”, declara într-un interviu în septembrie directorul Frontex, Fabrice Leggeri.

Sursa: AGERPRES


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ilikemag/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
I Like News

More in I Like News

posturi_tv_actiune_17_oct_15

Prejudiciu de 1,5 milioane euro cauzat prin difuzarea unor posturi tv fără acordul acestora

florinOctober 17, 2015
securitate_cibernetica_16_oct_15

Numărul atacurilor informatice a crescut cu 38% într-un singur an la nivel mondial

florinOctober 16, 2015
monopoly_joc_6_oct_15

Jocul “Monopoly – Here & Now”, care include și o reprezentare a Aeroportului “Henri Coandă”, disponibil în magazine

florinOctober 6, 2015
protest_air_france_05_oct_15

Protestul de la Air France devine violent; membri ai conducerii au fost agresați

florinOctober 5, 2015
imigranti_05_oct_15

630.000 de migranți, intrați ilegal în Europa de la începutul anului

florinOctober 5, 2015
atacuri_cibernetice_01_oct_15

Europol: Criminalitatea cibernetică, o amenințare tot mai mare

florinOctober 1, 2015
imigrant_studiu_26_sep_15

Actualul val de refugiați este doar “vârful aisbergului”; va urma un aflux masiv și dinspre Irak

florinSeptember 26, 2015
barack-obama-xi-jinping-25-sep-15

SUA și China au căzut de acord asupra unei cooperări în lupta împotriva pirateriei informatice

florinSeptember 25, 2015
refugiati_grecia_18_sep_15

Sute de refugiați au intrat în greva foamei la Edirne pentru a convinge autoritățile turce să îi lase să treacă granița în UE

florinSeptember 18, 2015