Majoritatea cetățenilor ruși ar fi de acord cu „oprirea Internetului” în cazul unei situații excepționale de nivel național, arată datele unui sondaj realizat de Centrul de cercetare a opiniei publice VTsIOM de la Moscova, potrivit independent.md.
Potrivit sondajului, 58% dintre cetăţenii ruși nu ar fi deranjați de oprirea totală a domeniilor de pe www, în timp ce 49% ar fi de acord cu ideea cenzurării Internetului.
De asemenea, 42% dintre cetăţenii ruşi cred că guvernele străine folosesc Internetul „împotriva Rusiei și intereselor sale” iar alți 45% din respondenți au spus că sprijină ideea blocării site-urilor unor mass-media străine.
Datele sondajului mai arată că 73% din cei chestionați consideră că „informațiile negative” despre funcționarii de stat nu ar trebui publicate pe Internet, iar 81% au o atitudine negativă față de difuzarea mesajelor protestatare împotriva conducerii țării.
Doar 10% din cei chestionați au spus că site-urile de știri sunt „prima” sursă importantă de informare, în timp ce pentru 6% rețelele sociale sunt principala sursă de informare. 60% au spus că principala sursă de informare este televiziunea centrală. (D.S.)