I Like Internet

YouTube se va dezvolta în zona realităţii virtuale, prin intermediul clipurilor video 3D

YouTube se va dezvolta în zona realităţii virtuale, prin intermediul clipurilor video 3D

YouTube, site-ul de partajare de fişiere video deţinut de Google, se va dezvolta în zona realităţii virtuale, prin intermediul clipurilor video 3D şi prin oferirea sprijinului pentru încărcarea şi vizionarea videoclipurilor la 360 de grade.

“Realitatea virtuală vine pe YouTube cu clipuri video 3D, la 360 de grade. Mai multe detalii, în curând!”, au anunţat recent reprezentanţii YouTube.

Anunţul a fost făcut săptămâna trecută, la o zi după lansarea primei reclame online care poate fi vizionată la 360 de grade şi care promovează marca de bere Bud Light, potrivit descopera.ro.

În prezent, Google oferă indicaţii pe site-ul propriu privind încărcarea şi vizionarea videoclipurilor la 360 de grade, prin intermediul browser-ului Chrome pentru desktop. Totodată, cei interesaţi pot să vizioneze videoclipuri la 360 de grade în aplicaţiile YouTube pentru Android şi pentru iOS. Videoclipuri la 360 de grade pot fi vizionate şi cu un kit Cardboard şi aplicaţia YouTube pentru Android.

“Am văzut cum artişti celebri, precum Avicii şi Bjork, au făcut descoperiri remarcabile în privinţa clipurilor video 3D, însă vrem să vă ajutăm pe toţi să depăşiţi această nouă frontieră”, a declarat CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki.

Nu a fost făcută publică data de la care YouTube va lansa acest serviciu de suport pentru utilizatorii platformei care doresc să vizioneze videoclipuri prin intermediul realităţii virtuale.

Este de aşteptat, însă, ca, în curând, utilizatorii YouTube să poată viziona astfel de videoclipuri folosindu-şi propriul telefon sau Google Cardboard.

Pentru vizionarea acestor tipuri de clipuri, utilizatorii pot folosi mouse-ul (trăgându-l în direcţia dorită) sau pot mişca smartphone-ul de pe care vizionaează videoclipul, pentru a schimba perspectiva.

Platforma online YouTube are în prezent peste un miliard de utilizatori unici. Totodată, în fiecare zi sunt vizionate sute de milioane de ore pe YouTube şi sunt generate miliarde de vizionări, iar numărul de ore urmărite lunar pe YouTube creşte cu 50% în fiecare an, conform statisticilor prezentate pe youtube.com.

YouTube are peste 7 milioane de utilizatori unici lunar, în România, iar pe această platformă sunt înregistrate în prezent peste un milion de canale româneşti. (A.S.)

I Like Internet

More in I Like Internet

google_site_reclama_25_05_16

Google vrea să acorde mai mult spațiu reclamelor

florinMay 25, 2016
raoul_chiesa_26_sep_15

Raoul Chiesa, fost hacker, consilier în securitate informatică: Aveți grijă ce postați, Internetul nu uită niciodată

florinSeptember 26, 2015
google_company_25_sep_15

Google constată o creștere considerabilă a numărului de traduceri din arabă în germană

florinSeptember 25, 2015
spionaj_internet_17_sep_15

Atentie la spionajul prin intermediul internetului

florinSeptember 17, 2015
facebook_17_sep_15

Utilizatorii de Facebook sunt circumspecți cu privire la posibila introducere a unui buton de “dislike”

florinSeptember 17, 2015
elefant_kenya_15_sep_15

Internauții pot urmări prin intermediul Google Street View elefanții dintr-o rezervație din Kenya

florinSeptember 15, 2015
internet_studiu_15_sep_15

Românii utilizează internetul fix de acasă pentru a se informa și a discuta cu prietenii pe rețelele de socializare

florinSeptember 15, 2015
apple_virus_1_sep_15

Peste 225.000 de conturi ale unor utilizatori de iOS, atacate de un program ‘malware’

florinSeptember 1, 2015
google_chrome_31_aug_15

De la 1 septembrie Google Chrome opreste Flash-urile!

florinAugust 31, 2015