I Like Software

Intel oferă gratuit software-ul folosit de Stephen Hawking pentru a vorbi

Intel oferă gratuit software-ul folosit de Stephen Hawking pentru a vorbi

De aproximativ 20 de ani, Intel a construit tehnologii pentru a-l ajuta pe Stephen Hawking să comunice cu lumea, iar acum compania pune la dispoziţie acelaşi software pe care fizicianul îl foloseşte pentru a scrie cărţi, pentru a ţine discursuri şi pentru a vorbi, gratuit.

Este numit Assistive Conext-Aware Toolkit (ACAT) şi este acelaşi software Intel pus pe Swiftkey pentru Hawking anul trecut.

S-a dorit dintotdeauna ca software-ul să fie o sursă liberă, oferindu-le inginerilor, dezvoltatorilor şi cercetătorilor o bază de la care să plece pentru a crea tehnologii care să le îmbunătăţească vieţile pacienţilor cu boli de neuron motor şi alte condiţii care fac imposibilă folosirea unei interfeţe de calculator obişnuite.

Acum, ACAT foloseşte recunoaşterea facială prin webcam pentru controlul utilizatorului, dar Intel spune că dezvoltatorii pot spori accesul cu intrări personalizate.

Aşa cum este, funcţionează destul de bine, potrivit celor de la engadged.com care au făcut şi un test, în urma căruia au reuşit să tasteze cuvinte simple prin mişcarea muşchilor, aşa cum face profesorul Hawking, ca de altfel şi cuvinte sau fraze predictive, înainte să mişte obrajii. Sistemul poate deschide, de asemenea, documente, browsere web şi le oferă utilizatorilor un control incredibil.

Software-ul de bază este disponibil gratuit pe Github, iar Intel deţine un site separat cu documentaţii, video-uri şi specificaţii, ca de altfel şi senzori compatibili şi un manual pentru începători. (A.S.)


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ilikemag/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
I Like Software

More in I Like Software

software_solutii_8_sep_15

Investițiile companiilor în achiziții de software sunt estimate să crească cu 10% până în 2018

florinSeptember 8, 2015
windows_10_26_aug_15

Windows 10 rulează pe 75 de milioane de dispozitive

florinAugust 26, 2015
satya_nadella_2_august_15

Șeful Microsoft: Sistemul de operare Windows 10 reprezintă ‘o nouă eră’ în întreaga industrie IT

florinAugust 2, 2015
windows_10_1_aug_15

A apărut Windows 10 și în România. Dar cât costă?

florinAugust 1, 2015
chatbot_google_15_iulie_15

Noul chatbot de la Google vrea să trăiască etern

florinJuly 12, 2015